Átemelőszivattyú szerelés, javítás, karbantartás

Átemelőszivattyú szerelés, javítás, karbantartás

Az átemelő szivattyúk jelentősége óriási, hiszen sok esetben ez biztosítja a megfelelő szennyvízelvezetést. Ha pedig meghibásodik nem csak a kellemetlen szagokkal és dugulással kell számolnunk, hanem a szennyvíz okozta fertőzésekre is gondolnunk kell.

Meghibásodáshoz azonban elég sok dolog vezethet, de a legáltalánosabb a helytelen használat.

Itt fontos megjegyezni, hogy a darálós WC-ék többsége átemelő szivattyú segítségével működik, tehát kiemelten fontos, hogy a nem odavaló tárgyak lehúzását elkerüljük.

Amit a darálós WC-én nem szabad lehúzni:

  • intim és higiéniai termékek

  • ételmaradék

  • olaj

  • nem megfelelő WC papír

Amit az átemelőszivattyú szereléséről, javításáról, karbantartásáról tudni kell:

Régebben az átemelő szivattyúk védelme érdekében rácsot, ülepítőt, valamint homokfogót is építettek be, amelyek jelentős többletkezeléssel, építményigénnyel, anyagelszállítással és meleg időben bűzhatással is jártak. A szennyvízátemelés jelenlegi uralkodó géptípusa a centrifugál szivattyú. Az alkalmazási területek kiterjedéséhez a kedvező energiafelhasználás, a kiépített szervizhálózat, a kis helyigény, az egyszerű beépítés és a karbantartás, valamint a nagy teljesítményintervallum egyaránt hozzájárultak. A folyadék mennyisége általában elegendő a túlhevülés elkerülésére, míg az átemelő szivattyú nagy teljesítményen működik. Az átemelő szivattyú meghibásodásának kockázata megnő, ha kisebb teljesítmény szinten a hűtés nem megfelelővé válhat, ezáltal a csapágyak túlmelegedhetnek, megszorulhatnak, de vezethet az átemelőszivattyú leégéséhez is.

A szennyvízátemelő szivattyúk optimális működése és a meghibásodások elkerülése érdekében elengedhetetlen az átemelő szivattyúk rendszeres időközönkénti tisztítása, ill. karbantartása. Cégünk 25 éves tapasztalattal és kiváló referenciákkal rendelkezik a nagyméretű közüzemi, de a háztartási szennyvízátemelők tisztítása és karbantartása terén. Szennyvízátemelő szivattyúk beépítését, létesítésének kialakítását bízza ránk nem fog csalódni, csak a szakszervizelt szivattyúkkal foglalkozunk és ezeket építjük be!

Az átemelő szivattyú szerelését és karbantartását kizárólag szakember láthatja el!