A duguláselhárítás ügyelet mindig kéznél van.

Ha van dugulás, csak egy csőtörést kell megjavítani. Mondom, csak egy csőtörésről van szó, egy aprócska lyuk, a folytonosság hiánya egy csövön, ennyi és nem több, de akinél ez megtörténik, ott teljesen felháborítja a lakás nyugalmát.

A csőtörés magával hozza azt is, hogy a falak elázhatnak, a víz leáztathatja Jucika néni konyháját, és mint tudjuk, a rigolyás szomszéd nem szereti szerelőket, különösen nem állhatja a duguláselhárítókat, így biztosan nagy lesz a kiabálás. Meg a kár. A csőtörés azonban nem kíméli a pénztárcát. A csőtörés megjavításához is jusson eszébe, hogy a legeslegjobb vízvezetékszerelő szakemberek nálunk vannak.

Miért kell bennünket duguláselhárítókat hívni ilyenkor is?

Nos, mindenek előtt azért, mert a gyakorlott, és évtizedes praktikával rendelkező duguláselhárítók a perc tört része alatt tudnak megfelelő döntést hozni arról, hogy mi a legjobb beavatkozás egy ilyen vészhelyzetben.

A gyors döntés falakat, csempét, burkolatot is menthet és takarékoskodik a konyhapénzzel.

Az időben kisakkozott megoldás egy csomó elfolyó víztől menti meg a tulajdonost, s ha a tiszta víz nem megy a pocsékba, akkor a környezet megóvása érdekében is tettünk valamit, sőt éppen eleget. A duguláselhárítás ügyelet minden időben (tiszta cipőben) az önök rendelkezésére áll, hogy a bajt, ami csövestől jön, sikerüljön a lehető leggyorsabban orvosolni. A gyakorlatot pedig a duguláselhárítások során szereztük. Ahol csőfogó mindig kéznél van. Amikor is tudjuk, hogy minden háziasszony rémálma, hogy egyszer a konyhában megjelenik egy betonbontó kalapács és nekiáll kivésni a tavaly lerakott járólapot, hogy a tükörfényes csempéről ne is beszéljünk.

Nem azt mondom, hogy időnként nincs szükség falbontásra, a padlózat vésésére, de a duguláselhárítás során mindig törekszünk arra, hogy a lehető legritkábban kelljen drasztikusan beavatkozni.

Azt azonban senki sem mondhatja, hogy nála, az ő otthonában dugulás, vagy csőtörés nem fog előfordulni. Aki ilyet állít, nincs tisztában a csővezetéke valóságával, a szennyvízvezeték alfájával és omegájával, de legalábbis a legelemibb játékszabályokkal, amik a szennyvízhálózatra érvényesek.

Az ilyen esetben fordul elő, hogy emberünk beleengedi a vécéöblítés mellé a bőr derékövet.

Most arról ne írjunk izgalmasabbnál izgalmasabb narratívákat, hogy sörök és borok milyen játékosan hatnak a bőröv gazdájára, aki azt hiszi, hogy nem is a vécében van, hanem a gardróbban. A bőröv azonban képes alapos dugulást okozni. Tudvalevő, a bőr is hasonló a potykafejhez: nehezen bomlik, sokáig kitart a lefolyórendszerben.

Hiába a csővezeték megfelelő lejtése, a jól illesztett csatlakozások, ha különleges tárgyak keverednek a lefolyórendszerbe, máris kész a dugulás. A lefolyó csak hörög és bugyborékol, a levegő és víz nem tud megfelelően távozni a mosogató csapból, nem folyik le gyorsan a víz a kádból, zuhanyzásnál, mert valami a szennyvízrendszert eltömítette.

Ha baj van, ha dugulást, vagy csőtörést észlel, ne késlekedjen, azonnal tárcsázza a duguláselhárítás ügyeletet, hogy még időben érkezzen a segítség!

A bajt hagyja másra, esetleg az anyósára és hívjon bennünket!

Mi szívesen elcsevegünk a kedves mamával is, miközben javítjuk a szennyvízhálózatot. A tapasztalat szerint a kifinomult orrú idősebb asszonyságok nem nagyon bírják a csatornaszagot; ami azért valljuk be, egy szennyvízvezeték javításánál előfordul.

Vajon miért teheti fel a kérdést az ifiasszony, aki csak a kétnapos bakancs zoknihoz volt eddig hozzászokva?

Ahol szennyvízvezeték van, ahol csőtörés előfordulhat, ott nem kaphat senki védőoltást a pöceszag ellen.

Régen pöcegödörbe került a szennyvíz, utóbb pedig a főcső csatornába. Egy valami azonban nem változott, ez pedig a szennyvízrendszerrel együtt járó csalhatatlan illatfelhő, amire a háziasszony csak annyit mond: büdös. Nincs mit vitatkozni ezzel, a szennyvíz kiindulási fázisától fogva nem a levendulaillatot terjeszti, de ettől még a csővezetéket meg kell javítani, ha a dugulás egyértelmű jelei mutatkoznak. Mert dugulás volt, és alighanem amíg szennyvízrendszerek lesznek, addig a dugulásra számítani kell, és ezzel együtt arra is, hogy a duguláselhárítás időnként roppant nagy felfordulással jár a házaknál.

Persze, ahogy már korábban is jeleztük, mi a duguláselhárítás ügyeleten arra törekszünk, hogy felfordulásból ne mutassunk példát. Kapcsoljanak ránk, ajánlják másoknak is, dugulaselharitas-ugyelet.hu, a biztos megoldás kényes helyzetekben is.

Elcsíphet bennünket kora este, a fogmosás után vagy reggel, amikor „kezdetét veszi” a takarítónő. Éjjel nappal, non stop a rendelkezésére állunk Budapesten, de az országhatáron túl is. Azonban újabban Göd, Dunakeszi, Szentendre környékén, Üröm, Budakalász, Vecsés, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi vagy, Gyál területén, Monor, Páty, Gödöllő, Nagykáta, Leányfalu vagy, Tahitótfalu és Fót környékén is jelen vagyunk.

Ne tétovázzon, ha a legjobbat, a megbízhatót, a garanciális munkát szeretné, akkor nekünk kell szólnia, ma, holnap, vagy ünnepnapokon is! A legjobb megoldás szükséghelyzetben a duguláselhárítás ügyelet. A csővezeték nem marad lezárva, ha a megoldás kulcsa nálunk van a zárban.

2019-01-07

Csőtöréskor is duguláselhárítás

A duguláselhárítás ügyelet mindig kéznél van. Ha van dugulás, csak egy csőtörést kell megjavítani. Mondom, csak egy csőtörésről van szó, egy aprócska lyuk, a folytonosság hiánya […]
2018-11-22

Házi duguláselhárítás helyett

Miért nem ajánljuk a házi duguláselhárítást? Mert adott esetben akár nagyobb kárt is okozhatunk a házi praktikákkal, mint amilyen addig volt. Itt vannak például az erős […]
2018-09-26

Szennyvízcső gyökértelenítés

Csatornaszag abból adódhat, ha valahol szétcsúszik a szennyvízvezeték csatlakozás. Magától persze ez ritkán fordul elő, azonban a talaj mozgása, ülepedése miatt időnként találkozunk ilyenekkel is. A […]
2018-05-28

Csatorna nyomvonalkeresés

A szennyvízvezeték lejtése kardinális kérdés minden lakás, legénylak vagy luxus családi ház esetében. Ott van mindjárt a szuterénbe telepített medence. Még mondja valaki, hogy ez csupán […]