Csatorna nyomvonalkeresés

Csatorna nyomvonalkeresés

A szennyvízvezeték lejtése kardinális kérdés minden lakás, legénylak vagy luxus családi ház esetében. Ott van mindjárt a szuterénbe telepített medence. Még mondja valaki, hogy ez csupán egy négycsillagos hotel kelléke. Nem, rosszul tetszik skandálni: néhány vagy egyre több lakájos otthonba terveznek medencét, hogy ki se kelljen menni az udvarra, télnek évadján is lehessen úszkálni kevéskét.

A medence viszont nagyon gondos szennyvízelvezetést igényel. Már ha csak ennyivel meg lehet oldani a használt víz elvezetését. Mivel azonban a medence pince szintjén van, elképzelhető, hogy átemelő szivattyúra is szükség lehet. A takarékosság jegyében azonban a csatorna lejtésével „spórolhatnak”, ami pangó víztömeghez is vezethet és ahhoz, hogy a víz nem tud majd megfelelően elfolyni. A csővezeték rosszul megválasztott lejtése a későbbiekben duguláshoz vezet, ha nem hiszik, kérdezzék meg a duguláselhárítás ügyeletet, ahol munkatársain gyakran apró, de annál hasznosabb tanácsokkal is segítik a kisebb-nagyobb bajba került házigazdákat.

A dugulás ugyanis a legtöbb esetben nem látható, elfalazott vagy földbe rejtett helyen adódik. Olyan ez, mint a legtöbb Murphy szabály, vagyis ami eldugulhat, az biztosan el is fog tömődni és ami eldugul az biztosan nehezen hozzáférhető helyen leledzik. No, már most, nekünk, duguláselhárításban jártas szakembereknek az a dolgunk, hogy minden dugulást kitisztítsunk, minden szennyvízvezetéket szabaddá tegyünk, hogy a szennyvíz gyorsan, szagmentesen elfolyjon.

Az egyik titok a woma, ezt a berendezést használjuk abban az esetben, ha a dugulás jelentős, a vezeték mérete is engedi, és nem kell attól tartani, hogy a visszafelé ömlő víz a lakásban nagyobb kárt tesz. A nagynyomású forgófejjel rendelkező woma a drasztikus eltömődéseket is képes kipucolni. De időnként ez a megoldás sem segít, akkor viszont elkerülhetetlen a szennyvízvezeték bontása. A kérdés azonban az, hogy hol húzódik a vezeték, mert a föld alá, a gondosan lebetonozott és akár járólappal is lefedett padozat alá még a duguláselhárításban jártas szakemberek sem képesek lelátni. Ilyenkor vetjük be a sokéves tapasztalatot, de leginkább a kamerás csővizsgáló berendezést.

Ez a nagyon elmés szerkezet, olyan mint egy törpe házimozi. Filmeket nem lehet ugyan rajta nézni, viszont a szennyvízcső állapotát milliméterről centire ellenőrizhetjük. Ráadásul, ahogy a csőben jár az önmozgó szerkezet, pontról pontra feltérképezi az utat. Ezzel szinte centiméter pontosságra meg tudjuk állapítani a csővezeték helyét, akár a könyököket, akár a lejtést, akár a csatlakozó pontokat. Vagyis a duguláselhárítás egyik kézenfekvő és leggyakrabban használt eszköze a kamerás csővizsgáló, amely akár ötven, százméternyi, amúgy szabad szemmel láthatatlan vezetékről képes pontos térképet adni. Ebben az esetben a lehető legkisebb bontássál keressük meg a dugulás helyet, a lehető legnagyobb biztonsággal találjuk meg a csővezeték nyomvonalát.

Ha nagy a baj, csak ránk számíthatnak. Ha már eldugult, gondoljanak ránk Gödöllőn, Gyálon, Monoron, Nagykátán, Vecsésen vagy Fóton, mi igyekszünk gyorsan a helyszínre autózni, hogy minél hamarabb bevethessük a legkorszerűbb duguláselhárító berendezéseinket: a profi eszközök hatékonyak, nem környezetszennyezők és ipari méretben is megállják a helyüket. Csak önökön múlik, hogy bajban bennünket hívjanak. Garanciával, szakszerű, gyors és pontos munkával háláljuk meg a bizalmukat. A duguláselhárítás ügyelet éjjel, nappal, szünet nélkül elérhető az ország szinte minden pontjáról, délelőtt vagy éjjel, ünnepnap, vagy pihenőnap, a dugulaselharitasugyelet.hu,mindig feladatra kész.