Csatornakamerázás, kamerás csatornavizsgálat

Csatornakamerázás, kamerás csatornavizsgálat

Modern technológiánknak köszönhetően ma már a dugulások pontos okát nem kell találgatni, hiszen azokat a speciális kamerák segítségével azonnal meg tudjuk határozni. Ezen kívül a kamerás csatornavizsgálat a hálózatok karbantartásában is a segítségünkre van, hiszen a vezetékek belső vizsgálata során pontos képet kapunk az műszaki állapotokról. A kamerás csatorna vizsgálatnak köszönhetően már az elején felfedezhető a korrózió és a repedés, így még a komolyabb károk bekövetkezte előtt megelőzhetjük a csőtörést.

A kamerás csatornavizsgálattal:

  • feltérképezhetjük a rejtett és szabad szemmel nem látható sérüléseket

  • meghatározhatjuk az esetleges kivitelezési hibákat

  • megállapíthatjuk a visszatérő dugulások okát

  • ellenőrizhetjük az elvégzett munkákat

  • megállapíthatjuk a csatorna lejtését

Amit a kamerás csatornavizsgálatról tudni érdemes:

A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és akár 10cm pontossággal meghatározzuk a sérüléseket, még az előtt, hogy felesleges bontási munkálatokba kezdenénk. A vizsgálat során pedig olyan rendellenes jelenségek is felfedezhetőek, mint például a „hasas vezeték”. Egy jól elhelyezett, de külső környezeti tényező hatására egy szakaszon megnyomódott vezeték vízzsákot hoz létre, ami a duguláshoz vezet.

Hol alkalmazhatjuk a kamerás csatornavizsgálatot?

A kamera segítségével akár a 20 mm átmérő alatti vagy az 1000 mm átmérő feletti, felszíni csővezetékek és szakaszok egyaránt vizsgálhatóak.
Jó tudni: a kamerás csatornavizsgálat során bármilyen csővezeték megvizsgálható (fém, műanyag, eternit, geberit, gránit, beton), az anyaga nem számít.

A kamerás csatornavizsgálatról cégünk színes felvételt készít, mely a jövőben a kivitelezési reklamációkhoz és a szakvélemény készítésekhez is felhasználható.