Duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag

Darálós vécék pedig vannak, még akkor is, ha sokaknak furcsa az elnevezés. Ezeket a szivattyús átemelőket a régi polgári házakban is és szuterén lakásokban alkalmazzák. A darálós vécéket pedig takarítani és karbantartatni kell. Nem túl kellemes dolog, de el kell végezni. Ha elmarad a karbantartás, oda a használható vécé.

Nincs gusztusa a darálós vécék rendbetételére?

Hívja már most a duguláselhárítás-ügyeletet. Munkatársaink gyakorlott mozdulatokkal, precízen elvégzik a darálós vécék, vízszivattyúk karbantartását. A forgó alkatrészeket időnként cserélni kell, a tömítések helyett újakat kell beépíteni, annak érdekében, hogy ezek a berendezések minden további nélkül, megbízhatóan működjenek. Mondhatnák persze, hogy az átemelő szivattyúk esetében és a darálós vécéknél is jól jöhet néhány házi praktika, ezeket időnként megjavíthatják otthon is. Csakhogy amikor pótalkatrészre, cseretömítésre van szükség, akkor a legbiztosabb megoldás a duguláselhárítás.

A szakembereink nem egy vagy két, hanem tucatnyi hasonló berendezést láttak, így aztán a javítással és a karbantartással is egyszerűen boldogulnak. A házi duguláselhárítás során a leggyakrabban különféle vegyszereket vetnek be a háziak. Ezek természetesen hatékonyan oldják a zsírt, marják a cső faláról a szennyeződést, de nem biztos, hogy jót tesznek az átemelő szivattyúknak, vagy a darálós vécéknek. Gondoljanak bele, ha a vegyszerekre általában azt írják, hogy ne érjenek hozzá puszta kézzel csak gumikesztyűben vagy máshol azt olvasni a kemikáliát ne kenjék a krómozott csaptelepekre, mert foltos lesz tőle. Nos, ilyen esetben akár maradandó károkat tud okozni az átemelő szivattyúknál, vagyis óvatosan használják.

A legjobb, ha minden ilyen esetben a duguláselhárítás-ügyeletet riasztják. Munkatársaink pontosan ismerik milyen szereket, hol lehet bevetni. Ráadásul a legtöbbször nem használunk erős, maró folyadékot vagy port annak érdekében, hogy elkerüljük a maradandó károsodásokat. Nem igazán lehet alkalmazni a pumpát sem az átemelő szivattyúk környezetében, egyszerűen azért mert nem hatékony. A duguláselhárítás házi eszközei közé tartozik a csőgörénynek is csúfolt csőspirál, amelyet kifejezetten veszélyes a darálós vécék közvetlen környezetében kipróbálni. A csőspirálok különféle változatát találják a barkácsboltokban. Ezek az eszközök tényleg alkalmasak arra, hogy ledörzsöljék a csőre ragadt szennyeződést, a jelentősebb dugulásokat is fele lehet ilyen eszközökkel számolni, de a működő átemelő szivattyúknál alkalmazva a dugulásnál sokkal nagyobb kárt és bajt is tudnak okozni.

S ha már itt tartunk megint érdemes megjegyezni, hogy szakboltban érdemes csőspirált is venni, amelynek a szálvastagsága eléri a két-három millimétert. Különben meggyűlik vele a bajunk, beszorul, beakad, és akkor nekiállhat a mester bontani a fürdőszobát, kádat, csempét, vécét vagyis akkora lesz a kár, hogy örök időkre megtanuljuk: a legjobb dugulásnál, fürdőszoba szagmentesítésnél, szennyvízvezeték tervezésnél és kivitelezésnél is a duguláselhárítás-ügyeletet hívni.

Éjjel és nappal délben és délután, Budapesten és az ország minden pontján. Keressenek bennünket bizalommal és garanciával végzett precíz munkával hálájuk meg a bizalmat, akár külföldi megrendelés esetén is.