Gyökérvágás, csatorna gyökértelenítés

Gyökérvágás, csatorna gyökértelenítés

Általában a csatorna hálózat kiépítés és a kerttervezés nem függ össze, pedig kéne! Ugyanis a nem megfelelő helyre, például a csőhálózatok mellé telepített cserjék és bokrok nem csak a felszínen, hanem a föld alatt is terebélyesednek. Utóbbi pedig a legtöbb esetben gyökérbenövéshez vezet, mely nem várt következményeket eredményezhet.

A növényzet hajszálgyökerei a hálózat hajszálrepedésein bejutva a vezeték belsejébe az ott található ideális körülmények miatt idővel elburjánzik és dugulást okoz. Épp ezért 2-3 évente érdemes a csatorna gyökértelenítését és az akna kitisztítását elvégezni, melyből az utóbbit mi magunk is el tudjuk látni.

A gyökértelenítéshez ne habozzunk szakembert hívni!

A csatorna gyökértelenítés, bár nem tűnik bonyolultnak, koránt sem egyszerű feladat. A megfelelő szerszámok és szakértelem hiányában ugyanis több kárt is okozhatunk, mint amennyit a benőtt gyökérzet valaha is fog.

Miért minket válasszon a csatorna gyökértelenítéshez?

Azon kívül, hogy cégünk országosan, garanciával végzi el a csatorna gyökértelenítést, a legmodernebb technológia berendezést alkalmazza. A Rothenberger R600 és a Ridgid KM1500 típusú gyökérvágó gépeink, valamint csörlőnk segítségével gyorsan és precízen távolítjuk el a gyökérzetet.

Jó tudni: ahhoz, hogy elkerülhessük a gyökérbenövés visszatérő problémáját, érdemes az adott növényt eltávolítani, ha megoldható, akkor áttelepíteni. A többszörös gyökérbenövést követően pedig fel kell készülni az adott csatorna szaka teljes csőcseréjére is.

Azonban a 20 éves csatorna gyökértelenítési tapasztalatunknak köszönhetően velünk biztonságban tudhatja a csőrendszert és a növényzetet!